05.02.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Punjene krmenadle u sosu od vina

Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna


Sastojci:
4 deblje svinjske krmenadle
100 g gauda sira
50 g buđavog sira
2 manja brokolija
1,5 dl belog vina
1,5 dl pavlake za kuvanje
1 kašika brašna
biber, so
ulje

Priprema:
1. Brokoli očistiti od spoljnih listova i korena, pa iskidati na cvetove. Potom ga obariti u posudi za kuvanje na pari.
2. Krmenadle poprečno zaseći na sredini, pa napuniti listovima gauda i buđavog sira, te krajeve pričvrstiti čačkalicama.
3. U dubljem tiganju ugrejati ulje i pržiti punjene krmenadle dok ne porumene s obe strane. Sipati malo vode i nastaviti s dinstanjem dok ne omekšaju.
4. Krmenadle izvaditi i ostaviti na toplom, pa u masnoću sipati belo vino i pavlaku za kuvanje, posuti brašnom i izmešati žicom za mućenje. Doliti malo vode po potrebi, vratiti pržene krmenadle i sve zajedno kratko prokuvati.
5. Poslužiti uz preostali brokoli i pire krompir po želji.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije