Predlog za današnji ručak: Slasni burito
Uživajte sa mališanima u zajedničkom spremanju ovog jela, imaćete pomoć a i u slast ćete ga smazati. Prijatno! [caption id="attachment_100004" a...
pročitaj još-od osmog meseca
Potrebno je:
pola pakovanja integralne testenine („školjkice“)
200 g švapskog sira
1 praziluk
1 paradajz
200 g mlevenog junećeg mesa
2 kašike pavlake
malo iseckanog peršunovog lišća
Priprema:
Testeninu obarite u posoljenoj vodi kojoj ste dodali nekoliko kapi maslinovog ulja. Ocedite i preručite u vatrostalnu činiju. Praziluk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo zagrejanog maslinovog ulja ili na rastopljenom puteru. Kada omekša, dodajte oljušten i isečen paradajz (prvo ga prelijte ključalom vodom, lakše ćete ga oljuštiti). Sada dodajte i meso, pa sve zajedno dinstajte dok meso ne omekša. Sklonite sa vatre, pa sve zajedno pomešajte sa testeninom. Dodajte sir, pavlaku i peršunovo lišće, dobro promešajte, pa sve kratko zapecite u zagrejanoj rerni (15 minuta na 200 stepeni). Prijatno!
Uživajte sa mališanima u zajedničkom spremanju ovog jela, imaćete pomoć a i u slast ćete ga smazati. Prijatno! [caption id="attachment_100004" a...
pročitaj još[caption id="attachment_108972" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Pečena bundeva može da se pretvori u kašicu, ...
pročitaj jošAko svakodnevno za stolom vodite rat sa svojim mališanom, evo nekoliko praktičnih saveta kojima možete da ga privolite da pojede sve iz tanji...
pročitaj još