Predlog za današnji ručak: Čorba od boranije
[caption id="attachment_110613" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 400 g mlade žute boranije 1 glavica crnog...
pročitaj još-od osmog meseca
Potrebno je:
pola pakovanja integralne testenine („školjkice“)
200 g švapskog sira
1 praziluk
1 paradajz
200 g mlevenog junećeg mesa
2 kašike pavlake
malo iseckanog peršunovog lišća
Priprema:
Testeninu obarite u posoljenoj vodi kojoj ste dodali nekoliko kapi maslinovog ulja. Ocedite i preručite u vatrostalnu činiju. Praziluk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo zagrejanog maslinovog ulja ili na rastopljenom puteru. Kada omekša, dodajte oljušten i isečen paradajz (prvo ga prelijte ključalom vodom, lakše ćete ga oljuštiti). Sada dodajte i meso, pa sve zajedno dinstajte dok meso ne omekša. Sklonite sa vatre, pa sve zajedno pomešajte sa testeninom. Dodajte sir, pavlaku i peršunovo lišće, dobro promešajte, pa sve kratko zapecite u zagrejanoj rerni (15 minuta na 200 stepeni). Prijatno!
[caption id="attachment_110613" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 400 g mlade žute boranije 1 glavica crnog...
pročitaj jošAko volite čokoladne kolače, a nemate vremena da ih pripremate, ovaj recept je kao stvoren za Vas. Za pripremu ovog fantastičnog deserta vam je pot...
pročitaj jošMnogi roditelji iz najbolje namere prave neverovatne greške kada je ishrana dece u pitanju [caption id="attachment_113771" align="alignnone" wid...
pročitaj još