01.05.2014 Zanimljivosti

Dečak za primer: Osmogodišnji Vilijam pomaže gladnoj deci (VIDEO)

vilijam

Vilijam Vinslou nije običan osmogodišnjak.

Dok većina njegovih vršnjaka provodi vreme igrajući se, ovaj đak drugog razreda osnovne škole iz Ralija u Severnoj Karolini ima mnogo korisniji hobi. On se bori protiv gladi.

Samo ove godine Villijam je prikupio dovoljno hrane i novca za godišnju ishranu šesnaestoro dece, objasnila je njegova majka.

Sve je počelo kada je Villijam čuo od školskog savetnika za jedan drugi program za pomoć gladnima u Severnoj Karolini. Pogođen činjenicom da neki njegovi drugari nemaju šta da jedu, Villijam je zamolio svoje prijatelje da za njegov sedmi rođendan, umesto kupovanja poklona, daju donacije programu BackPack Buddies.

Posle  toga mališan je zamolio majku da ga odveze do lokalne prodavnice da bi razgovarao sa upravnikom o prevozu hrane. Svojoj majci je rekao da ga najviše muči pomisao na to da su njegovi prijatelji iz razreda gladni.

U prvoj akciji, održanoj u februaru 2013, prikupljeno je 305 dolara i 635 kilograma hrane. Nedavno je bila i druga akcija, učestvovali su lokalni marketi i restorani  pa je uz pomoć njegovih roditelja i još 50 volontera prikupljeno 1.512 kilograma hrane i 3000 dolara. On namerava da proširi program i rekao je svom ocu da budućnost vidi bez gladne dece.

Izvor: huffingtonpost.com

Fot: Youtube PrintScreen




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije