LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
Za svetli fil:
– 120 g bele čokolade
– 200 g mlevenog keksa
– 150 ml slatke pavlake
– 75 g margarina
– 30 g šećera u prahu
– 1 žumance
Za tamni fil:
– 200 g čokolade za kuvanje
– 200 g mlevenog keksa
– 150 g margarina
– 100 g šećera u prahu
– 1 jaje
Priprema:
Svetli fil:
U posudi za kuvanje na pari sjediniti slatku pavlaku i izlomljenu belu čokoladu, pa mešati dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i žumancetom. Dodati ohlađenu smesu od pavlake i čokolade, mleveni keks i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa. Smesu ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim od nje oblikovati valjak prečnika 4 cm.
Tamni fil:
Čokoladu za kuvanje izlomiti i otopiti na pari, a zatim je ohladiti do sobne temperature. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati jaje i izmiksati. Sjediniti sa prohlađenom čokoladom, dodati mleveni keks i izmešati.
Finalni postupak:
Na papir za pečenje sipati ohlađeni tamni fil, pa ga nauljenim rukama oblikovati u pravougaonik debljine 1 cm. Na početak tamne smese staviti valjak od svetlog fila i urolati da se krajevi spoje.
Još ukusnih poslastica pogledajte OVDE.
Jedno od najčešćih pitanja novih majki jeste šta se dešava kada se dojilja prehladi. Da li je neophodno prekinuti dojenje ukoliko majka ima tem...
pročitaj još[caption id="attachment_116542" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 1,5 kg govedine od buta 5 čenova belog lu...
pročitaj jošOvo testo je idealno za kiflice, piroške ili lepinje. Od vas samo zavisi šta ćete da spremate... [caption id="attachment_120725" align="alignlef...
pročitaj još