Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
4 veće pastrmke
1/2 kašičice
sušenog ruzmarina
1/2 kašičice sušenog origana
1/2 kašičice sušene
majčine dušice
sok od 1 limuna
200 ml majoneza
2 čena belog luka
3 kašičice senfa
500 g kineskog miksa
mešavina začina, ulje
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez, sok od limuna, senf, pasirani beli luk, ruzmarin, origano i sušenu majčinu dušicu. Dodati začine po ukusu i promešati.
2. Pastrmke zarezati na više mesta i preliti ih pripremljenom marinadom od majoneza. Ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 min.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju marinirane pastrmke. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene.
4. Kineski miks propržiti na vrelom ulju, dodati začine po ukusu i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.