Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
500 g svinjskog karea bez kostiju
2 šargarepe
1 tikvica
1 praziluk
100 g tankih listova slanine
2 dl juneće supe
1 dl guste domaće pavlake
600 g krompira
30 g putera
1 dl mleka, ulje
mešavina začina
Priprema:
1. Svinjski kare iseći na šnicle debljine 2 cm. Potom šnicle preko najlon kese istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Šargarepe, tikvice i praziluk iseći na tanke štapiće podjednake dužine (dužinu štapića odrediti prema širine šnicle).
3. Na svaku šniclu staviti nekoliko štapića šargarepe, tikvice i praziluk pa bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra i urolati. Punjene rolnice uviti u listove slanine, a potom ih propržiti na
vrelom ulju da porumene.
4. U pržene rolnice dodati domaću pavlaku i juneću supu pa nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri (sos treba da bude ređi).
5. Krompir oguliti i iseći na kocke, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Ispasirati ga i sjediniti sa mlekom, puterom i začiniti po ukusu. Dobro izmešati da se dobije fini pire.
6. Rolnice u sosu poslužiti uz pire krompir.