LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
500 g svinjskog karea bez kostiju
2 šargarepe
1 tikvica
1 praziluk
100 g tankih listova slanine
2 dl juneće supe
1 dl guste domaće pavlake
600 g krompira
30 g putera
1 dl mleka, ulje
mešavina začina
Priprema:
1. Svinjski kare iseći na šnicle debljine 2 cm. Potom šnicle preko najlon kese istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Šargarepe, tikvice i praziluk iseći na tanke štapiće podjednake dužine (dužinu štapića odrediti prema širine šnicle).
3. Na svaku šniclu staviti nekoliko štapića šargarepe, tikvice i praziluk pa bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra i urolati. Punjene rolnice uviti u listove slanine, a potom ih propržiti na
vrelom ulju da porumene.
4. U pržene rolnice dodati domaću pavlaku i juneću supu pa nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri (sos treba da bude ređi).
5. Krompir oguliti i iseći na kocke, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Ispasirati ga i sjediniti sa mlekom, puterom i začiniti po ukusu. Dobro izmešati da se dobije fini pire.
6. Rolnice u sosu poslužiti uz pire krompir.
Uobročavanje odojčadi tema je kojoj se ne posvećuje dovoljno pažnje, iako se zna da je uspešno uobročavanje bebe dobro ne samo zbog nje, nego i zbo...
pročitaj još[caption id="attachment_118877" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 375 g brašna 2 kesice praška za pe...
pročitaj jošPotrebno je: kašičica neslanog putera 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckana 2 šargarepe, oljuštene i isečene na kolutiće 2 manja ...
pročitaj još