Ručak za danas: Musaka s tikvicama i piletinom
[caption id="attachment_118851" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: – 3 tikvice – 6 jaja – 200 g brašna – 4...
pročitaj jošSastojci:
500 g telećeg
mesa od buta
250 g šampinjona
1 manji praziluk
1 manja glavica
crnog luka
4 kašike soja sosa
4 kašike pikantnog ajvara
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica senfa, ulje
2 čena belog luka
mešavina začina
Priprema:
1. Teleće meso iseći na štapiće, šampinjone na četvrtine, praziluk i crni luk na kockice, a beli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti praziluk, crni i beli luk, a zatim dodati teletinu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omeša.
3. Potom dodati šampinjone, soja sos, ajvar, senf i začine po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem da svi sastojci omekšaju, a umak dobije željenu gustinu. Posuti peršunom.
4. Gotovo jelo po želji možete
5. Uviti u list slanine poslužiti uz pire krompir.
Ukusan i zdrav ručak za mališane starije od 9 meseci Potrebno je: 1 glavica crnog luka, sitno naseckana polovina babure, očišćena od s...
pročitaj još[caption id="attachment_114781" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 500 g fileta oslića 200 g listova pršute ...
pročitaj još[caption id="attachment_114432" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 2 veze blitve 1 struk praziluka srednje ...
pročitaj još