07.11.2015 Zdravlje bebe

Zašto se javlja zatvor kod beba?

Neredovna probava može da se dogodi iz nekoliko razloga, a jedan od njih, posebno u prvim danima po rođenju, je da beba ne dobija dovoljno hrane.

Prljava pelena i redovna stolica siguran su znak da je beba zdrava. Izostanak toga je znak za uzbunu, iako je retko da novorođenčad koje majke doje, imaju zatvor, ali i to može da se dogodi.

Pročitajte još…Vaša beba teško kaki? Evo kako možete da joj pomognete…

Bebe do četvrtog meseca kake tri do četiri puta na dan, a broj stolica se smanjuje kada se u ishranu uvrsti čvrsta hrana. Neredovna probava može da se dogodi iz nekoliko razloga, a jedan od njih, posebno u prvim danima po rođenju, je da beba ne dobija dovoljno hrane. Takođe, ako odojče pravi čudne grimase ili mu je stomačić čvrst, a pritom odbija da jede, znaci su da ima zatvor. Razlog može da bude i u formuli kojom majke prehranjuju decu kada nemaju dovoljno mleka, jer ona može da očvrsne stolicu, posebno ako je odojče netolerantno na laktozu ili ima neki vid alergije na mlečne proteine. Zatvor može da izazove i majčino mleko, ako u ishrani koristi previše sira, jogurta i drugih mlečnih proizvoda.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije