
Letnje osveženje
- od osmog meseca Potrebno je: 1 velika kriška lubenice 2 kriške zrele dinje 1 zrela breskva 3 kašike slatke pavlake Priprema...
pročitaj jošOtkako je naš sin počeo da jede nemlečnu hranu, veoma vodimo računa o tome gde nabavljamo namirnice. Uglavnom se snabdevamo od mojih roditelja, koji imaju baštu i uzgajaju povrće samo za lične potrebe. Ali ponekad kupimo povrće i voće na pijaci, kod poznatih proizvođača, kao i ono zamrznuto u marketima. Kad uzimamo zamrznuto povrće i voće, obično kontrolišemo rok trajanja. Međutim, kad je naš sin imao 15 meseci, u radnji sam kupila zamrznut brokoli čiji rok nisam proverila i pripremila sam mu ga za večeru. Večerao je lepo, ali ubrzo je počeo da povraća. Povraćanje je trajalo celu noć, a ujutru je dobio i dijareju. Prvo sam pomislila kako mu je brokoli bio težak za stomačić. Ali majčinska intuicija mi je govorila da ipak nije to u pitanju. Potražila sam bačenu kesu u kojoj je bio brokoli i videla da mu je rok trajanja istekao pre više od mesec dana. Bila sam u šoku, a ujedno i ljuta na sebe što to nisam proverila pre pripreme, kao što sam uvek radila. Na sreću, uz korigovanu ishranu tog dana sve se vratilo u normalu. Zato, mame, budite uvek na oprezu, jer ovakve situacije se ipak događaju, poručila je Anđela Starčević iz Novog Sada.
Drage mame, ukoliko i vi imate neki savet koji želite da podelite s nama, slobodno nam pišite na mejl: mama&[email protected]
Magazin Mama&beba u prodaji svakog trećeg meseca.
Pratite nas i na Fejsbuku: https://www.facebook.com/mamaibebacom/
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
- od osmog meseca Potrebno je: 1 velika kriška lubenice 2 kriške zrele dinje 1 zrela breskva 3 kašike slatke pavlake Priprema...
pročitaj još[caption id="attachment_112911" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 9 jaja 1 dl mleka 2 parčeta hleba 400 ...
pročitaj jošKravlje mleko vekovima je važan deo ljudske ishrane. Jedno je vreme postojao trend da se razređeno i prokuvano daje novorođenčadi u zamenu za majči...
pročitaj još