Foto: Dobra hrana specijal
Sastojci:
4 dl jogurta
1 manji praziluk
2 dl pavlaka
100 g majoneza
10 kiselih krastavaca
150 g kačkavalja
150 g pečenice
500 g testenine u obliku točkića (rotele)
3 jajeta
50 g prženog kikirikija
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi a potom je procediti od suvišne tečnosti. Jaja takođe obariti i izrendati na krupno rende.
2. Krastavce, pečenicu i praziluk iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti majonez, pavlaku i jogurt pa dodati testeninu, pečenicu, kisele krastavce, jaja, praziluk, kačkavalj i kikiriki. Dodati začine po ukusu i polako promešati. Gotovu salatu staviti u frižider da se ohladi pre služenja.