Kako da mi dojenje bude lakše
03.02.2023 Dojenje

Kako da mi dojenje bude lakše: 7 korisnih sitnica

Kada se susretnete sa dojenjem, naići ćete na niz nelagodnih poteškoća. Sigurno ćete se milion puta zapitati: Kako da mi dojenje bude lakše? E pa ne brinite. Kako niste jedini koji se susreću sa ovim pitanjem, kreirano je nekoliko sitnica koje Vam mogu biti od pomoći.

Kako da mi dojenje bude lakše?

Vreme je da se upoznate sa proizvodima koji će dojenje učiniti lakšim i prijatnijim i Vama i bebi. Dovoljno je da pronađete jedan proizvod koji Vam odgovara i već ćete osetiti olakšanje. Pa evo ko su mamini pomoćnici za dojenje.

Krema za bradavice

Tokom dojenja često može da se javi oštećenje bradavica i bol. To naravno automatski otežava dojenje i čini ga neprijatnim. Međutim, potražite kreme za bradavice koje odgovaraju vašem aerolarnom području i koja neće smetati vašoj bebi. Možete ih pronaći u svim apotekama. Ova mala investicija, može mnogo pomoći.

Štitnici za bradavice

Još jedan pomoćnik kada imate problem sa bolnim bradavicama. Štitnici za bradavice su napravljeni od silikona i koristite ih za vreme dojenja. Oni ne štete vašoj bebi, a štite vaše bolno područje.

Pumpice za izmlazanje i kese za skladištenje mleka

Pumpice za izmlazanje su super stvar koja vam može mnogo olakšati dojenje. Naročito ako su vam grudi napete, a vaša beba nije gladna. Ovo je investicija sa kojom nema greške i bezbedna je za upotrebu. Kese za odlaganje mleka su unapred sterilisane i namenjene za jednokratnu upotrebu. Možete ih držati u frižideru ili zamrzivaču kada ih napunite. Takođe, ako se spremate negde na put, onda će vam sigurno biti od koristi i torbe za majčino mleko. One su dizajnirane tako da čuvaju mleko bez obzira na spoljašnju temperaturu.

Komprese za dojenje

Hladne gelaste obloge su takođe vaš spas. One pomažu da se smanji otok, ublaži crvenilo i regeneriše koža. Lake su za koriščenje, samo treba da ih naslonite na bolan deo i osetićete olakšanje. One su jedan od odgovora na pitanje kako da mi dojenje bude lakše.

Ulošci za grudi (Tuferi za dojenje)

Ukoliko se brinet da vam mleko ne procuri u nezgodnim momentima, postoji rešenje i za to. Ulošci za grudi su kreirani baš iz tog razloga. Vrlo lako se postavljaju, a vi možete bezbrižno da se krećete u javnosti.

Kako da mi dojenje bude lakše: Marame i jastuk za dojenje

Kako se ne biste mučili sa držanjem i položajem vas i vaše bebe dok sisa, postoje specijalno dizajnirani jastuci za dojenje. Oni obezbeđuju bezbedan i  udoban položaj za vas i vašu bebu, te je dobra podrška u ovom procesu. Marame za dojenje nisu neophodne, ali olakšavaju dojenje u javnosti jer su dizajnirane tako da pokriju bebu i vaše grudi.

Grudnjaci i majice za dojenje

Da, postoji odeća koja je dizajnirana baš za ovu specifičnu situaciju. Postoje grudnjaci, majice i haljine koje imaju kopče na bretelama na prednjem delu. Samo otvorite kopču i pripremljeni ste za dojenje bez preteranog skidanja i puno muke. Ovo mnogo olakšava izbor odevnih kombinacija i brige oko skidanja.

 
zamrznutitonovi/GettyImagesPlus

još iz kategorije