LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
3 kelerabe (ukupno oko 800 g)
800 g krompira kuvanog u ljusci
3 kašike puter
3 kašike brašna
350 ml mleka
rendan muskatni oraščic
350 g praške šunke u listićima
100 g rendane gaude
so, biber
Priprema:
1. Kelerabu oljuštite i isecite na kolutove, kuvajte u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta pa je dobro ocedite. Vodu od kuvanja stavite na stranu. Krompir oljuštite i takođe isecite na kolutove. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
2. Rastopite puter i lagano propržite brašno. Postepeno umešajte 150 ml vode od kuvanja kelerabe i mleko, pa mešajući kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dobijeni bešamel sos začinite po ukusu solju, biberom i muskatnim oraščicem.
3. Premažite margarinom vatrostalnu posudu, ulijte malo pripremljenog sosa. Potom naizmenično ređajte krompir, kelerabu, šunku i bešamel. Završite slojem krompira i bešamela. Pospite musaku narendanom gaudom, stavite u rernu i pecite oko 30 minuta.
Znate li šta su to kolačići sudbine? To su kolačići koji se obično služe na kraju obroka, praktikuju se u azijskoj kuhinji i u sebi sadrže poruke k...
pročitaj još[caption id="attachment_114795" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: Za ćuftice: 250 g mlevenog mesa 30 g ...
pročitaj još* Od osmog meseca Potrebno je: 1 manji pileći file (belo meso bez kožice i kostiju) pola šolje adaptiranog mleka 1 šolja iseckane bu...
pročitaj još