Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
3 kelerabe (ukupno oko 800 g)
800 g krompira kuvanog u ljusci
3 kašike puter
3 kašike brašna
350 ml mleka
rendan muskatni oraščic
350 g praške šunke u listićima
100 g rendane gaude
so, biber
Priprema:
1. Kelerabu oljuštite i isecite na kolutove, kuvajte u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta pa je dobro ocedite. Vodu od kuvanja stavite na stranu. Krompir oljuštite i takođe isecite na kolutove. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
2. Rastopite puter i lagano propržite brašno. Postepeno umešajte 150 ml vode od kuvanja kelerabe i mleko, pa mešajući kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dobijeni bešamel sos začinite po ukusu solju, biberom i muskatnim oraščicem.
3. Premažite margarinom vatrostalnu posudu, ulijte malo pripremljenog sosa. Potom naizmenično ređajte krompir, kelerabu, šunku i bešamel. Završite slojem krompira i bešamela. Pospite musaku narendanom gaudom, stavite u rernu i pecite oko 30 minuta.
Mnogi roditelji su u nedoumici da li da zasole hranu koju spremaju za svoju bebu, jer se plaše da je hrana bljutava i da je zbog toga dete neće jes...
pročitaj jošDa li ste se ikada zapitali zašto je unos povrća uvek na izuzetno niskom nivou, uprkos stalnim novinskim izveštajima i savetima o tome koliko bi tr...
pročitaj još- od devetog meseca Potrebno je: 1 tikvica pola patlidžana beli deo praziluka karfiol ćureće ili pileće belo meso Priprema...
pročitaj još