LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
Za gvakamole namaz:
1 avokado
2 kašike limunovog soka
1 manji ljubičasti luk
so, biber
Za tortilje:
225 g kukuruznog brašna
150 g pšeničnog brašna
1 kašika ulja + ulje za prženje
1 ravna kašičica soli
1 kašika seckanog peršuna
1/2 kašičice čilija
Priprema:
Gvakamole namaz:
1. Zasecite avokado uz košticu, okrenite polovine u suprotnom smeru i razdvojte. Nožem pažljivo udarite po koštici, malo zaokrenite i izvadite. Meso avokada zasecite najpre na vertikalne, a zatim na horizontalne linije i izvadite kašikom.
2. Ispasirajte viljuškom da se dobije fini pire. Dodajte limunov sok te začinite po ukusu.
3. Sitno naseckajte luk pa pomešajte s pireom od avokada. Pokrijte plastičnom folijom da ne oksidira i čuvajte na hladnom do serviranja.
Tortilje:
1. U vanglici izmešajte kukuruzno i pšenično brašno. Dodajte so, seckani peršun, čili i ulje.
2. Postepeno sipajte mlaku vodu, onoliko koliko je potrebno da se umesi glatko testo.
3. Radnu površinu pospite brašnom pa na nju preručite testo. Podelite ga na 5 delova pa svaki istanjite oklagijom u krug.
4. Kratko propecite istanjeno testo na ringli preko alu-folije, s obe strane da blago porumeni, pa isecite na 8 trouglova.
5. Potom trouglove pržite u dubokom ulju dok ne postanu hrskavi. Izvadite ih na papirni ubrus da se ocede od suvišne masnoće te poslužite uz namaz od avokada.
Evo nekoliko jednostavnih saveta, zahvaljujući kojima ćete brzo i lako pripremiti najvažniji obrok za svog bebirona... [caption id="attachment_1...
pročitaj jošŠta sve možete uraditi da se rešite zatvora kod vaše bebice. [caption id="attachment_114759" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thi...
pročitaj jošJoš od perioda odojčeta, kroz davanje hrane, bebi pokazujemo i naš odnos prema njenoj ličnosti, temperamentu, zahtevnosti, traženjima, načinima pri...
pročitaj još