Sastojci:
400 g crnog luka
1 šargarepa
4 veća krompira
1 kg govedine
4 kašike putera
so, biber
2 kašike koncentrata paradajza
1 kašika crvene mlevene paprike
pola kašičice mlevenog kima
600 ml bujona
4 kašike naseckanog peršuna
malo muskatnog oraščića
100 g pavlake
Priprema:
1. Luk i krompir oljuštiti pa iseći na kockice.
2. Meso posoliti i pobiberiti po ukusu pa ispržiti na puteru dok ne porumeni. Izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
3. Na masnoći od mesa ispržiti luk pa dodati šargarepu isečenu na kolutove.
4. Dodati meso, umešati koncentrat paradajza te začiniti crvenom mlevenom paprikom i kimom.
5. Pržiti uz povremeno mešanje oko 5 minuta, a zatim dodati krompir, uliti bujon i ostaviti da se krčka 90 minuta.
6. Na kraju, dodati iseckan peršun, malo muskatnog oraščića i pavlaku.