Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj još
Sastojci:
400 g crnog luka
1 šargarepa
4 veća krompira
1 kg govedine
4 kašike putera
so, biber
2 kašike koncentrata paradajza
1 kašika crvene mlevene paprike
pola kašičice mlevenog kima
600 ml bujona
4 kašike naseckanog peršuna
malo muskatnog oraščića
100 g pavlake
Priprema:
1. Luk i krompir oljuštiti pa iseći na kockice.
2. Meso posoliti i pobiberiti po ukusu pa ispržiti na puteru dok ne porumeni. Izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
3. Na masnoći od mesa ispržiti luk pa dodati šargarepu isečenu na kolutove.
4. Dodati meso, umešati koncentrat paradajza te začiniti crvenom mlevenom paprikom i kimom.
5. Pržiti uz povremeno mešanje oko 5 minuta, a zatim dodati krompir, uliti bujon i ostaviti da se krčka 90 minuta.
6. Na kraju, dodati iseckan peršun, malo muskatnog oraščića i pavlaku.
[caption id="attachment_103927" align="alignnone" width="640"] Foto: Freedigitalphotos.net[/caption] Sastojci: – 3 manje tikvice – 3 manja par...
pročitaj još[caption id="attachment_119224" align="alignnone" width="640"] Pošalji recept[/caption] Sastojci: 600 g pileće džigerice 250 g tankih listova ...
pročitaj jošPotrebno je: nekoliko mladih šargarepa 1 narandža šećer Priprema: Sastrugati koru sa nekoliko mladih šargarepa, dobro ih oprati i...
pročitaj još