26.07.2016 Ishrana deteta

Ručak za danas: Džigerica u slanini sa paprikom

Pošalji recept

Pošalji recept

Sastojci:
600 g pileće džigerice
250 g tankih listova slanine
2 zelene paprike roge
štapići za ražnjiće
ulje

Priprema:
1. Pileću džigericu očistiti od žilica pa svaki komad preseći napola.
2. Zelenu papriku rogu očistiti od peteljki i semena i iseći na krupnije kocke.
3. Uzeti komad džigerice i uviti u list slanine te nabosti na štapić za ražnjić. Iza paketića s džigericom nabosti kocku paprike, pa postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Pripremljene ražnjiće poslagati u tiganj sa zagrejanim uljem i preklopiti.
5. Peći na umerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom otklopiti, okrenuti drugu stranu ražnjića i nastaviti pečenje dok slaninica ne porumeni.

Savet: Ražnjiće obavezno prvo peći poklopljene da džigerica u sredini ne bi ostala krvava.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije