01.03.2018 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Ćureća džigerica u saftu

Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
500 g ćureće džigerice sa srcima
2 srednje glavice crnog luka
1 veća šargarepa
1 kašičica mlevene paprike
2 dl soka od paradajza
150 g pirinča
so, biber
ulje

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Ćureću džigericu očistiti od žilica i iseći na manje komade.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti.
4. Ubaciti džigericu i srca, pa pržiti uz neprekidno mešanje dok iznutrica ne promeni boju. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi.
5. Kada je džigerica napola dinstana, dodati mlevenu papriku i paradajz-sok. Nastaviti kuvanje dok suvišna tečnost ne uvri. Gotovo jelo začiniti po ukusu.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi da nabubri, ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije