Senzo-motorne igre koje će stimulisati razvoj bebe

U svojim prvim interakcijama sa svetom bebe još uvek nemaju mogućnost da rečima opišu ono na šta nailaze. Međutim, one upijaju informacije putem svojih čula. Prvo poseduju ograničen pogled na svet, ali kako rastu njihov pogled postaje sve istančaniji. Bebe uče o svetu koji ih okružuje tako što probaju, pipaju, gledaju, slušaju i mirišu. Zbog toga su za njihov razvoj važne senzo-motorne igre.

Većinu potrebnih stvari za ovakvu zabavu već imate u kući. Potrudite se samo da je sve bezbedno za uzrast bebe, budite prisutni i nadgledajte dete od početka do kraja igre.

Karte različitih tekstura
Isecite par kartončića i na njih nalepite različite materijale kao što su pucketava folija, vatica, pliš i sl. Dete će opipavati karte i tako uživati u istraživanju.

Sa tekstilom
Skupite tekstil različitih boja i materijala, iseckajte ga na duže i kraće tračice, krugove i pravougaonike. Stavite sve te materijale u neku korpu ili kutiju i pustite dete da ih istražuje.

Senzorne flaše
Ove istraživačke flašice su idealne ako ne želite nered i prljave ruke. Sve što treba da uradite jeste da napunite flašu, na primer raznim perlicama, dugmićima, cirkonima i to da bude što više šareno. Možete je napuniti i pirinčem i to obojenim bojom za hranu.
Druga verzija je sa vodom. Napunite polovinu flašice vodom, ubacite boju za hranu i zatim do vrha dodajte biljno ulje.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije

Stidljivo dete

24.03.2017 pocetna

Prirodno je da deca donekle zaziru od odraslih, ali ako se vaše dete uvek igra samo, čak i ako je okruženo drugom decom, trebalo bi da se pozabavit...

pročitaj još