Loše navike u ishrani stiču se od malena!
Da bi dete usvojilo zdrave navike u ishrani i zadržalo ih tokom citavog života, potrebno ga je tome uciti od trenutka kada pocne da uzima cvrstu hr...
pročitaj jošSastojci:
5 kajzerica
100 g spanaća
2 kašike brašna
2 kašike kukuruznog brašna ili kukuruznog griza
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika posnog majoneza
senf po ukusu
1 čen belog luka
na vrh noža belog luka u prahu
prstohvat soli
1 kašičica seckanog peršuna
1 ljubičasti luk
malo ljute papričice
kiseli krastavčići
list-dva zelene salate
Priprema:
1. Spanać dobro oprati i ocediti pa obariti u posoljenoj vodi.
2. Obareni spanać procediti pa ga staviti u dublju činiju.
3. Dodati brašno, majonez i senf pa lagano promešati varjačom.
4. Zatim ubaciti sitno iseckan peršun i beli luk, zatim dodati beli luk u prahu, maslinovo ulje
i so. Dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
5. Dobijenu smesu vaditi kašikom i uvaljati u kukuruzno brašno pa rukama oblikovati pljeskavice.
6. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
7. Kajzericu preseći napola pa između staviti dve pljeskavice. Namazati sa malo senfa te dodati
kolut ljubičastog luka, malo seckanih krastavčića i ljute papričice.
8. List zelene salate staviti na tanjir i servirati sendvič ili ga upakovati u kesu
za sendviče pa ga kasnije konzumirati.
Ukusni posni sendviči - idealan obrok i pravo osveženje da jutro započnete brzo i lako. [caption id="attachment_97005" align="alignnone" width="...
pročitaj još[caption id="attachment_113752" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 800 g sardela 1 limun 200 g brašna 400 ...
pročitaj jošPre nego što se upustite u spremanje komplikovanijih jela od krompira, treba da znate koji je najbolji krompir i kako se priprema pire krompir za b...
pročitaj još