21.10.2016 Ishrana deteta

Najsočniji i najmekaniji domaći uštipci od samo 5 sastojaka

Predstavljamo vam stari recept za ovaj savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koji „ne piju“ ulje.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Potrebni sastojci:

  • 250 ml kiselog mleka
  • 4 jaja
  • 12 kašika belog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 dl ulja

Priprema

1. Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.

2. Zagrejte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi „napili“ ulja.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Pročitajte i… Slatko i fino: Bombice od pomorandže

3. Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne sme biti „gužva“ kako se ne bi snizila temperatura ulja.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije