RUDOLF KROMPIRIĆI
Potrebno je: 4 srednja krompira malo suncokretovog ulja 1 slatka tikva (bundeva) 1 kašičica senfa 55g putera 40g sveže izrendanog parmeza...
pročitaj još* Za bebe starije od godinu dana
* Količina za tri porcije
* Pogodno za zamrzavanje
ŠTA VAM JE POTREBNO:
* 2 kašike maslinovog ulja
* 1 glavica sitno iseckanog luka
* 1 manji praziluk
* 350 g krompira
* 30 g putera
* kašika i po mleka
* 200 g pilećeg belog mesa
* 1 šargarepa
* pola celera
* 2 kašike soka od paradajza
* 100 ml pileće supe
* sveže peršunovo lišće
1. Zagrejte ulje u šerpi, pa na njemu izdinstajte sitno iseckani crni luk i praziluk.
2. U međuvremenu skuvajte krompir u blago posoljenoj vodi, a zatim ga ispasirajte. U pire od krompira umešajte mleko i puter. Ostavite po strani.
3. U izdinstano ulje i praziluk dodajte mleveno belo meso, izrendanu šargarepu i celer, promešajte i pustite da sve zajedno prokrčka desetak minuta. Dodajte sok od paradajza, pileću supu i sitno seckan peršun. Nakon toga, sve izmiksajte u blenderu da dobijete glatku masu.
4. Uzmite manju tepsiju, namažite je puterom. Uspite polovinu pirea i razmažite ga po tepsiji. Preko pirea uspite smesu od mesa, a zatim odozgo opet stavite sloj pirea. Zapecite desetak minuta u rerni na temperaturi od 200 stepeni C.
Potrebno je: 4 srednja krompira malo suncokretovog ulja 1 slatka tikva (bundeva) 1 kašičica senfa 55g putera 40g sveže izrendanog parmeza...
pročitaj jošOsim što je veoma ukusna, kokošija čorbica obezbeđuje hidrataciju organizma i stimuliše apetit. Što je najvažnije, istraživanja su pokazala da ima ...
pročitaj jošJelovnik za mališane treba da zadovolji potrebe mladog organizma. Tunjevina gradi kosti, čokolada prija mozgu, paradajz povoljno utiče na imunitet,...
pročitaj još