Predlog za ručak: Pečeni punjeni krompir da prste poližes!
[caption id="attachment_114479" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 9 krompira 2 crvena luka 5 kašika...
pročitaj još* Za bebe starije od godinu dana
* Količina za tri porcije
* Pogodno za zamrzavanje
ŠTA VAM JE POTREBNO:
* 2 kašike maslinovog ulja
* 1 glavica sitno iseckanog luka
* 1 manji praziluk
* 350 g krompira
* 30 g putera
* kašika i po mleka
* 200 g pilećeg belog mesa
* 1 šargarepa
* pola celera
* 2 kašike soka od paradajza
* 100 ml pileće supe
* sveže peršunovo lišće
1. Zagrejte ulje u šerpi, pa na njemu izdinstajte sitno iseckani crni luk i praziluk.
2. U međuvremenu skuvajte krompir u blago posoljenoj vodi, a zatim ga ispasirajte. U pire od krompira umešajte mleko i puter. Ostavite po strani.
3. U izdinstano ulje i praziluk dodajte mleveno belo meso, izrendanu šargarepu i celer, promešajte i pustite da sve zajedno prokrčka desetak minuta. Dodajte sok od paradajza, pileću supu i sitno seckan peršun. Nakon toga, sve izmiksajte u blenderu da dobijete glatku masu.
4. Uzmite manju tepsiju, namažite je puterom. Uspite polovinu pirea i razmažite ga po tepsiji. Preko pirea uspite smesu od mesa, a zatim odozgo opet stavite sloj pirea. Zapecite desetak minuta u rerni na temperaturi od 200 stepeni C.
[caption id="attachment_114479" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 9 krompira 2 crvena luka 5 kašika...
pročitaj jošOvakvu večeru mališani će obožavati, a vi ćete biti sigurni da su jeli zdravo i kvalitetno!
pročitaj još[caption id="attachment_111819" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 4 glavice crnog luka 3 čena belog luka ...
pročitaj još