Pedijatar preporučuje: Sladoled treba da se jede i zimi
Na našim prostorima vlada uverenje da je sladoled letnja poslastica. To je posledica zablude da će se dete razboleti ako pije ili jede nešto hladno...
pročitaj još* Od devetog meseca
* Količina dovoljna za dve porcije
Potrebno je:
* 1 patlidžan srednje veličine
* 100 g belog pilećeg mesa
* švapski sir
PRIPREMA:
1. Oljuštite jedan patlidžan srednje veličine
2. Isecite ga na kriške, malo posolite i ostavite desetak minuta da povrće pusti vodu.
3. Iscedite povrće, stavite ga u vatrostalnu posudu, pa pecite 20 minuta u rerni na 200 stepeni.
4. U međuvremenu, parče pilećeg belog mesa (bez kožice) izdinstajte na malo ulja i vode. Meso je gotovo tek kada je potpuno meko.
4. Pečeno povrće izgnječite viljuškom, meso isecite na sitne kockice, pa pomešajte sa izgnječenim patlidžanom. Pripremljenoj masi dodajte kašiku švapskog sira. Po želji, jelo možete dodatno začiniti sitno iseckanim peršunovim lišćem.
Na našim prostorima vlada uverenje da je sladoled letnja poslastica. To je posledica zablude da će se dete razboleti ako pije ili jede nešto hladno...
pročitaj još[caption id="attachment_118050" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: Za kore: 2 jajeta 200 g brašna 50 g ...
pročitaj još[caption id="attachment_114284" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 2 dl vode 350 g šećera 200 g čokolade ...
pročitaj još