09.12.2010 Ishrana deteta

Patlidžan sa piletinom

* Od devetog meseca
* Količina dovoljna za dve porcije

Potrebno je:
* 1 patlidžan srednje veličine
* 100 g belog pilećeg mesa
* švapski sir

PRIPREMA:
1. Oljuštite jedan patlidžan srednje veličine
2. Isecite ga na kriške, malo posolite i ostavite desetak minuta da povrće pusti vodu.
3. Iscedite povrće, stavite ga u vatrostalnu posudu, pa pecite 20 minuta u rerni na 200 stepeni.
4. U međuvremenu, parče pilećeg belog mesa (bez kožice) izdinstajte na malo ulja i vode. Meso je gotovo tek kada je potpuno meko.
4. Pečeno povrće izgnječite viljuškom, meso isecite na sitne kockice, pa pomešajte sa izgnječenim patlidžanom. Pripremljenoj masi dodajte kašiku švapskog sira. Po želji, jelo možete dodatno začiniti sitno iseckanim peršunovim lišćem.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije