08.03.2011 Ishrana deteta

Pileća čorbica

– od devetog meseca

Potrebno je:

1 kašika maslinovog ulja

1 sitno isečen crni luk

1 šargarepa srednje veličine, sitno naseckana

650 ml supe od pilećeg mesa

pola kašičice svežeg sitno naseckanog peršunovog lišća

50 gr smrznutog graška

80 gr kukuruza šećerca

50 gr integralnog  pirinča

100 gr sitno naseckane kuvane piletine (iz supe)

prstohvat morske soli

Priprema:

Dinstati luk na zagrejanom maslinovom ulju. Dodati šargarepu, pileću supu i peršunovo lišće, a zatim ostaviti da se kuva na tihoj vatri sve dok šargarepa ne omekša. Sada dodati grašak i kukuruz, pa kuvati sve zajedno još 5 minuta.  Umešati piletinu i kuvani pirinač,  kuvati još 2 minuta.  Začiniti prstohvatom morske soli.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije