Predlog za ručak: Musaka od ribe
[caption id="attachment_114104" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 500 g fileta soma 500 g blitve 2 šargare...
pročitaj jošUkusan ručak za mališane starije od godinu dana
Potrebno je:
Za sos od paradajza:
3 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno isečena
2 čena belog luka, sitno nasečena ili zgnječena
1 konzerva pelata, samlevenog
1 kašika pirea od paradajza
pola kašičice sitno naseckanog svežeg bosiljka
3 kašičice svežeg peršunovog lišća, sitno nasečenog
250 g špageta
300 g teletine od buta
malo brašna
2 ulupana jajeta
150 g prezli
30 g naribanog parmezana
Priprema:
Zagrejte ulje, pa na njemu izdinstajte crni i beli luk. Dodajte pelat i pire od paradajza, promešajte i krčkajte dok sos ne uvri, a zatim smanjite vatru i kuvajte nekoliko minuta. Špagete skuvajte prema uputstvu sa pakovanja u blago osoljenoj vodi. Ocedite od vode i pomešajte sa sosom. Začinite začinskim biljem. Pomešajte parmezan sa prezlama. Meso uvaljajte u brašno, a zatim u ulupana jaja, pa u mešavinu parmezana i prezli. Premažite teflonski tiganj uljem, pa pržite meso na što manje masnoće dok ne poprimi zlatnožutu boju. Izvadite meso , pa ga stavite na papirnati ubrus da se ocedi od masnoće. Meso isecite na sitne komadiće, pa poslužite detetu sa špagetima u sosu.
[caption id="attachment_114104" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 500 g fileta soma 500 g blitve 2 šargare...
pročitaj jošZa čokoladu kažu da popravlja raspoloženje, a ove ukusne kocke će vam definitivno popraviti ceo dan. Brzo i lako se spremaju, a nije vam neophodno ...
pročitaj jošTivice iz rerne pripremljene na potpuno drugačiji način! Poslužite ih, uz različite vrste sosova, kao predjelo ili kao savršen prilog jelima od mes...
pročitaj još