14.06.2011 Ishrana deteta

Teletina s paradajzom

Ukusan ručak za mališane starije od godinu dana

Potrebno je:

Za sos od paradajza:

3 kašike maslinovog ulja

1 glavica crnog luka, sitno isečena

2 čena belog luka, sitno nasečena ili zgnječena

1 konzerva pelata, samlevenog

1 kašika pirea od paradajza

pola kašičice sitno naseckanog svežeg bosiljka

3 kašičice svežeg peršunovog lišća, sitno nasečenog

250 g špageta

300 g teletine od buta

malo brašna

2 ulupana jajeta

150 g prezli

30 g naribanog parmezana

 

Priprema:

Zagrejte ulje, pa na njemu izdinstajte crni i beli luk. Dodajte pelat i pire od paradajza, promešajte i krčkajte dok sos ne uvri, a zatim smanjite vatru i kuvajte nekoliko minuta. Špagete skuvajte prema uputstvu sa pakovanja u blago osoljenoj vodi. Ocedite od vode i pomešajte sa sosom. Začinite začinskim biljem. Pomešajte parmezan sa prezlama. Meso uvaljajte u brašno, a zatim u ulupana jaja, pa u mešavinu parmezana i prezli. Premažite teflonski tiganj uljem, pa  pržite meso na što manje masnoće dok ne poprimi zlatnožutu boju. Izvadite meso , pa ga stavite na papirnati ubrus da se ocedi od masnoće. Meso isecite na sitne komadiće, pa poslužite detetu sa špagetima u sosu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije