Ukusan i zdrav prilog: Hrskavi čips od tikvica
Tivice iz rerne pripremljene na potpuno drugačiji način! Poslužite ih, uz različite vrste sosova, kao predjelo ili kao savršen prilog jelima od mes...
pročitaj još* Za decu stariju od 12. meseci
Potrebno je:
Fil:
Biskvit:
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer, pa ih penasto umutite. Sada dodajte mleko, dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Izmiksajte belanca u čvrst šne (gotov je kada ne pada sa mutilice).
Spojte obe mase i pažljivo ih promešajte (ne mikserom, već drvenom varjačom). Tepsiju premažite tankim slojem ulja (koristite četkicu), malo je pobrašnite, pa u nju uspite polovinu pripremljenog testa. Stavite da se peče u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni.
Dok se ova polovina testa peče (tek toliko da se po površini uhvati „korica“), pripremite fil: na tihoj vatri rastopite puter, pa u njega sipajte rendanu bundevu. Mešajte sve dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Skinite sa vatre, umešajte keks, med i cimet, pa sve dobro promešajte.
Izvadite biskvit iz rerne, rasporedite fil po njemu, a zatim preko fila prelijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohlađeni kolač isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Tivice iz rerne pripremljene na potpuno drugačiji način! Poslužite ih, uz različite vrste sosova, kao predjelo ili kao savršen prilog jelima od mes...
pročitaj jošPotrebno je: 80 g putera 80 g smeđeg šećera 2 kašike meda (industrijski prerađenog) 130 g raženih pahuljica 40 g sušene jabuke (sit...
pročitaj jošSastojci: 600 g „pti ber” keksa 3 jajeta 8,5 dl mleka 2 pudinga od vanile 100 g čokolade za kuvanje 2 tegle kompota od višanja (800 g) 1 mar...
pročitaj još