13.06.2013 Ishrana deteta

Biskvit s bundevom

* Za decu od godinu dana

biskviti

Fil:

  • 300 g rendane sveže bundeve (mogu i jabuke)
  • pet kašika mlevenog plazma keksa
  • kašika putera
  • malo cimeta
  • 2 kašike meda

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike mleka
  • pola kesice praška za pecivo

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca.  Žumancima dodajte šećer, pa ih penasto umutite.  Sada dodajte mleko, dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Izmiksajte belanca u čvrst šne (gotov je kada ne pada sa mutilice). Spojite obe mase i pažljivo ih promešajte (ne mikserom, već drvenom varjačom). Tepsiju premažite tankim slojem ulja (koristite četkicu), malo je pobrašnite, pa u nju uspite polovinu pripremljenog testa. Stavite da se peče u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Dok se ova polovina testa peče (tek toliko da se po površini uhvati “korica”), pripremite fil: na tihoj vatri rastopite puter, pa u njega sipajte rendanu bundevu. Mešajte sve dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Skinite sa vatre, umešajte keks, med i cimet, pa sve dobro promešajte. Izvadite biskvit iz rerne, rasporedite fil po njemu, a zatim preko fila prelijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohlađeni kolač isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije