8 razloga zbog kojih bi trebalo da uvrstite bundevu u svoj jelovnik
Bundeve su same po sebi jako zdrave, ali i njihove semenke sadrže jako mnogo kvalitenih sastojaka koje su našem telu potrebne, poput magnezijuma, k...
pročitaj još* Za decu od godinu dana
Fil:
Biskvit:
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer, pa ih penasto umutite. Sada dodajte mleko, dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Izmiksajte belanca u čvrst šne (gotov je kada ne pada sa mutilice). Spojite obe mase i pažljivo ih promešajte (ne mikserom, već drvenom varjačom). Tepsiju premažite tankim slojem ulja (koristite četkicu), malo je pobrašnite, pa u nju uspite polovinu pripremljenog testa. Stavite da se peče u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Dok se ova polovina testa peče (tek toliko da se po površini uhvati “korica”), pripremite fil: na tihoj vatri rastopite puter, pa u njega sipajte rendanu bundevu. Mešajte sve dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Skinite sa vatre, umešajte keks, med i cimet, pa sve dobro promešajte. Izvadite biskvit iz rerne, rasporedite fil po njemu, a zatim preko fila prelijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohlađeni kolač isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
[caption id="attachment_117023" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za kore: 12 jaja 360 g šećera 240 g...
pročitaj jošDeca koja piju više vode jedu i više povrća i uopšte zdravije se hrane, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Oregonu koje je sprovedeno na deci ...
pročitaj još* Za bebe od sedmog meseca Sastojci: 50 g krompira 50 g tikvice 10 g ovsenih pahuljica 50 g banane 30 ml gustog soka od jabuke ...
pročitaj još