
8 razloga zbog kojih bi trebalo da uvrstite bundevu u svoj jelovnik
Bundeve su same po sebi jako zdrave, ali i njihove semenke sadrže jako mnogo kvalitenih sastojaka koje su našem telu potrebne, poput magnezijuma, k...
pročitaj još* Za decu od godinu dana
Fil:
Biskvit:
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer, pa ih penasto umutite. Sada dodajte mleko, dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Izmiksajte belanca u čvrst šne (gotov je kada ne pada sa mutilice). Spojite obe mase i pažljivo ih promešajte (ne mikserom, već drvenom varjačom). Tepsiju premažite tankim slojem ulja (koristite četkicu), malo je pobrašnite, pa u nju uspite polovinu pripremljenog testa. Stavite da se peče u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Dok se ova polovina testa peče (tek toliko da se po površini uhvati “korica”), pripremite fil: na tihoj vatri rastopite puter, pa u njega sipajte rendanu bundevu. Mešajte sve dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Skinite sa vatre, umešajte keks, med i cimet, pa sve dobro promešajte. Izvadite biskvit iz rerne, rasporedite fil po njemu, a zatim preko fila prelijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohlađeni kolač isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
[caption id="attachment_113475" align="alignnone" width="640"] Foo: Dobra Hranat[/caption] Sastojci: 800 g svinjskih šnicli od buta 2 veće gla...
pročitaj jošSastojci: Za koru: 7 jaja 7 kašika šećera 7 kašika brašna 1/2 praška za pecivo Za fil: 1 jaje 5 žumanaca 250 g šećera 1/2 limuna 200 g...
pročitaj jošNapravite sami bombone za svoju porodicu! Ukusne karamele iznenadiće vaše ukućane, ali im ni sami nećete odoleti. [caption id="attachment_92655"...
pročitaj još