8 razloga zbog kojih bi trebalo da uvrstite bundevu u svoj jelovnik
Bundeve su same po sebi jako zdrave, ali i njihove semenke sadrže jako mnogo kvalitenih sastojaka koje su našem telu potrebne, poput magnezijuma, k...
pročitaj još* Za decu od godinu dana
Fil:
Biskvit:
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer, pa ih penasto umutite. Sada dodajte mleko, dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Izmiksajte belanca u čvrst šne (gotov je kada ne pada sa mutilice). Spojite obe mase i pažljivo ih promešajte (ne mikserom, već drvenom varjačom). Tepsiju premažite tankim slojem ulja (koristite četkicu), malo je pobrašnite, pa u nju uspite polovinu pripremljenog testa. Stavite da se peče u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Dok se ova polovina testa peče (tek toliko da se po površini uhvati “korica”), pripremite fil: na tihoj vatri rastopite puter, pa u njega sipajte rendanu bundevu. Mešajte sve dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Skinite sa vatre, umešajte keks, med i cimet, pa sve dobro promešajte. Izvadite biskvit iz rerne, rasporedite fil po njemu, a zatim preko fila prelijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohlađeni kolač isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Deci starosti od 1 do 3 godine apetit varira, pa bi trebalo da mu verujete kada odbija da uzme zalogaj, gura tanjir i kaže vam da ne može više da...
pročitaj još[caption id="attachment_36666" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: - 3/4 glavice karfiola -2 velika j...
pročitaj jošPotrebno je: 1 banana 1 jabuka 5 suvih kajsija sok od jabuke Priprema: Bananu isecite na kolutiće, ubacite je u blender. Neolju...
pročitaj još