
Gumeni kolač: Poslastica za svačiji ukus
[caption id="attachment_115488" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za kore: 5 dl mleka 1 šolja (od 2 dl...
pročitaj još* Za decu stariju od 12. meseci
Potrebno je:
Fil:
Biskvit:
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer, pa ih penasto umutite. Sada dodajte mleko, dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Izmiksajte belanca u čvrst šne (gotov je kada ne pada sa mutilice).
Spojte obe mase i pažljivo ih promešajte (ne mikserom, već drvenom varjačom). Tepsiju premažite tankim slojem ulja (koristite četkicu), malo je pobrašnite, pa u nju uspite polovinu pripremljenog testa. Stavite da se peče u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni.
Dok se ova polovina testa peče (tek toliko da se po površini uhvati „korica“), pripremite fil: na tihoj vatri rastopite puter, pa u njega sipajte rendanu bundevu. Mešajte sve dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Skinite sa vatre, umešajte keks, med i cimet, pa sve dobro promešajte.
Izvadite biskvit iz rerne, rasporedite fil po njemu, a zatim preko fila prelijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohlađeni kolač isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
[caption id="attachment_115488" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za kore: 5 dl mleka 1 šolja (od 2 dl...
pročitaj jošSvojoj bebi organski cimet možete ponuditi već od osmog meseca, pa vam donosimo recept za ovu preukusnu kašicu. Cimet je poznat po tome što je boga...
pročitaj još[caption id="attachment_115086" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 7 pilećih bataka 2 kašike maslinov...
pročitaj još