19.02.2016 Ishrana deteta

Isprobajte nešto novo: Pire od pasulja

Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept


Sastojci:
500 g pasulja
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
2 crvene paprike
3 zrna bibera
3 zrna korijandera
prstohvat majčine dušice
1/2 kašičice nane
po ukusu soli
1 kašika suvog biljnog začina
Za zapršku:
4 kašike ulja
1 kašika brašna
3 čena belog luka
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 veza peršunovog lišća

Priprema:
1. Pasulj naliti vodom i ostaviti preko noći da nabubri.
2. Sutradan prosuti vodu, naliti drugom, pa kuvati dok ne provri.
3. Dodati sitno iseckan crni luk, beli luk i šargarepu.
4. Zatim ubaciti iseckanu crvenu papriku i dodati biber, korijander, majčinu dušicu, nanu i mešavinu suvog biljnog začina. Posoliti po ukusu.
5. Pasulj je gotov kada čorba pobeli. Tada skloniti s ringle i ispasirati.
6. U šerpicu sipati ulje, dodati brašno, sitno iseckan beli luk i crvenu mlevenu papriku.
7. Pržiti uz stalno mešanje, a zatim dodati nekoliko kašika ispasiranog pasulja.
8. Promešati, dodati preostali pasulj i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje.
9. Skloniti s ringle, sipati u posudu za posluživanje i dekorisati seckanim peršunovim lišćem.
10. Služiti uz ribu ili jelo po želji.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije