21.08.2015 Ishrana deteta

Omiljeni desert: Recept za Ruske kape

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
Za koru:
– 8 jaja
– 400 g kristal šećera
– 16 kašika brašna
– 8 kašika tople vode
– 2 kašike ulja

Za fil:
– 1/2 l mleka
– 6 kašika brašna
– 250 g šećera
– 1 vanil-šećer
– 250 g margarina
– 200 g kokosovog brašna

Pročitajte i… Kremasti vanila kolač

Priprema:
Mikserom umutiti jaja, šećer, brašno i vodu kako bi se dobila ujednačena masa. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut kalup za tortu i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim okruglim kalupom željene veličine vaditi krugove, pa svaki krug preseći na pola.

Za fil:
Brašno i šećer razmutiti u malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva. Umućenu masu sipati u ključalo mleko i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi. U ohlađenu masu dodati penasto umućen margarin i vanil-šećer, te sve dobro izmešati.

Pročitajte i… Čokoladni kolač

Finalni postupak:
Za svaku rusku kapu koristiti po tri komada oblikovane piškote. Piškote premazati filom, naslagati jednu na drugu i tankim slojem premazati bočne strane. Filovane kape uvaljati u kokosovo brašno.

Pročitajte i… Savršena poslastica: Kup od dinje




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije