
Pileća supa kao lek protiv prehlade
Naše bake preporučivale su domaću pileću supu kao lek protiv svih bolesti disajnih organa. Većina lekara smatra da su bile u pravu. Evo i zbog...
pročitaj još– od devetog meseca
Potrebno je:
1 kašika maslinovog ulja
1 sitno isečen crni luk
1 šargarepa srednje veličine, sitno naseckana
650 ml supe od pilećeg mesa
pola kašičice svežeg sitno naseckanog peršunovog lišća
50 gr smrznutog graška
80 gr kukuruza šećerca
50 gr integralnog pirinča
100 gr sitno naseckane kuvane piletine (iz supe)
prstohvat morske soli
Priprema:
Dinstati luk na zagrejanom maslinovom ulju. Dodati šargarepu, pileću supu i peršunovo lišće, a zatim ostaviti da se kuva na tihoj vatri sve dok šargarepa ne omekša. Sada dodati grašak i kukuruz, pa kuvati sve zajedno još 5 minuta. Umešati piletinu i kuvani pirinač, kuvati još 2 minuta. Začiniti prstohvatom morske soli.
U mnogim zemljama bundeva je jedna od najvažnijih gajenih biljaka, a to upšte nije začuđujuće jer bundeva je nisko kalorična namirnica sa visokim s...
pročitaj jošJedan od osnovnih razloga zbog kojeg bebe odbijaju da jedu iz kašike jeste preuranjeno davanje čvrste hrane. Tačno je da stručnjaci savetuju rodite...
pročitaj još* Za bebe od sedmog meseca Sastojci: 1 mlada keleraba 1 mlada šargarepa supica od povrća ili voda peršun mirođija malo adaptir...
pročitaj još