
Kako napraviti domaći jogurt
Jogurt se pravi isključivo od skuvanog, sterilizovanog mleka. Najjednostavnije ga je pripremiti od trajnog (UHT) mleka. Postoji puno načina za prip...
pročitaj još– od 11. meseca
Potrebno je:
100 gr šarenog pasulja
1 krompir
1 šargarepa
1 paradajz
100 ml supe od povrća
Priprema:
Pasulj držite u hladnoj vodi sat-dva, pa ga onda skuvajte u malo posoljenoj vodi. Kada omekša, izvadite ga iz vode i dobro operite. Ubacite kuvani pasulj u blender. Šargarepu i krompir oljuštite, operite, iseckajte na komadiće, pa ih skuvajte u blago posoljenoj vodi (ne onoj u kojoj se kuvao pasulj!). Omekšalo povrće takođe ubacite u blender. Paradajz operite, pa ga prelijte ključalom vodom. Držite ga u toj vodi 5 minuta, a zatim mu oljuštite kožicu. Sredinu kuvanog paradajza ubacite u blender i sve zajedno izmiksajte. Razredite supom do željene gustine i začinite svežim peršunovim lišćem (sitno iseckanim).
Jogurt se pravi isključivo od skuvanog, sterilizovanog mleka. Najjednostavnije ga je pripremiti od trajnog (UHT) mleka. Postoji puno načina za prip...
pročitaj još[caption id="attachment_106380" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: za koru – 5 belanaca – 2 žumanceta – 10...
pročitaj jošUkoliko se vaša beba delimično ili potpuno hrani mlečnom formulom, postoji nekoliko stvari koje obavezno morate znati. [caption id="attachment_...
pročitaj još