11.03.2010 Ishrana deteta

Poslastice za bebu

Desert od jabuka i pudinga
(od godinu dana)
4 sočne jabuke
1 vanilin šećer
1 puding od vanile
500 ml punomasnog mleka
dve kašike šećera
Priprema:
Jabuke operite, ljuštite, isecite na četvrtine, pa ih stavite da se kuvaju u pola litra ključale vode koju ste zasladili vanil šećerom. Kuvajte desetak minuta.
Stavite u činijicu po tri četvrtine jabuke, pa ih prelijte pudingom koji ste priopremil iprema uputstvu sa pakovanja. Po želji, odgore ukrasite ulupanom slatkom pavlakom i topljenom čokoladom. Ostavite da se ohladi i stegne.


Kačamak sa medom i cimetom

(od godinu dana)
pola pakovanja kukuruznog griza
pola litre punomasnog mleka
jedna banana
dve kašike meda
kašičica cimeta
Priprema:
Skuvajte kačamak u mleku da bude nešto gušći nego obično. Skuvani kačamak razlijte u manju tepsiju, pa ga ostavite u frižider da se stegne. U međuvremenu, izmiksajte bananu sa malo mleka, dodajte joj med i cimet. Ohlađeni kačamak isecite na kocke, poređajte na tanjir, pa svaku kockicu premažite pripremljenim kremom od banane i meda. Ovo je veoma zdrava i ukusna užina!

Biskvit sa bundevom
(od godinu dana)
Potrebno je:
Fil:
300 g rendane sveže bundeve (mogu i jabuke)
pet kašika mlevenog plazma keksa
kašika putera
malo cimeta
2 kašike meda
Biskvit:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
2 kašike mleka
pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer, pa ih penasto umutite. Sada dodajte mleko, dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Izmiksajte belanca u čvrst šne (gotov je kada ne pada sa mutilice). Spojite obe mase i pažljivo ih promešajte (ne mikserom, već drvenom varjačom). Tepsiju premažite tankim slojem ulja (koristite četkicu), malo je pobrašnite, pa u nju uspite polovinu pripremljenog testa. Stavite da se peče u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Dok se ova polovina testa peče (tek toliko da se po površini uhvati “korica”), pripremite fil: na tihoj vatri rastopite puter, pa u njega sipajte rendanu bundevu. Mešajte sve dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Skinite sa vatre, umešajte keks, med i cimet, pa sve dobro promešajte. Izvadite biskvit iz rerne, rasporedite fil po njemu, a zatim preko fila prelijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohlađeni kolač isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Sledeća vest

još iz kategorije