03.02.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Pastrmka iz rerne

Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
800 g fileta losos pastrmke
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 cm korena đumbira
1/2 kašičice mlevene paprike
100 ml kečapa
1 kašičica šećera
3 kašike maslinovog ulja
400 g šampinjona
3 kašike kukuruznog griza
so, biber
ulje

Priprema:
1. Crni luk očistiti i sitno iseckati, beli luk ispasirati.
2. Koren đumbira oguliti i izrendati na sitno rende.
3. U manjoj posudi sjediniti crni i beli luk, rendani đumbir, mlevenu papriku, kečap, šećer, maslinovo ulje, malo soli i bibera, pa dobro izmešati.
4. Filete pastrmke iseći na krupnije komade, preliti ih pripremljenom marinadom i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 min.
5. Tepsiju poprskati uljem, rasporediti u nju mariniranu ribu i odgore je posuti kukuruznim grizom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok riba ne porumeni.
6. Dok se riba peče, šampinjone iseći na četvrtine i propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz ribu.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije