Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
800 g fileta losos pastrmke
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 cm korena đumbira
1/2 kašičice mlevene paprike
100 ml kečapa
1 kašičica šećera
3 kašike maslinovog ulja
400 g šampinjona
3 kašike kukuruznog griza
so, biber
ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i sitno iseckati, beli luk ispasirati.
2. Koren đumbira oguliti i izrendati na sitno rende.
3. U manjoj posudi sjediniti crni i beli luk, rendani đumbir, mlevenu papriku, kečap, šećer, maslinovo ulje, malo soli i bibera, pa dobro izmešati.
4. Filete pastrmke iseći na krupnije komade, preliti ih pripremljenom marinadom i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 min.
5. Tepsiju poprskati uljem, rasporediti u nju mariniranu ribu i odgore je posuti kukuruznim grizom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok riba ne porumeni.
6. Dok se riba peče, šampinjone iseći na četvrtine i propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz ribu.
Za bebe starije od 7 meseci Potrebno je: šoljica pirinčanih pahuljica 3 kašike ovsenih pahuljica 3 suve kajsije 1 manja banana ...
pročitaj još- od sedmog meseca Potrebno je: šoljica (za kafu) integralnog okruglog pirinča 1 manji patlidžan 1 šargarepa 1 manji praziluk ...
pročitaj još[caption id="attachment_111822" align="alignnone" width="640"] Foto: Posalji recept[/caption] Sastojci: 1 šolja (od 2 dl) šećera 1/2 šolje vod...
pročitaj još