
Predlog za današnji ručak: Ukusni pileći ćevapi
[caption id="attachment_111967" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 600 g pilećeg belog mesa 1 glavica crnog...
pročitaj još– od sedmog meseca
Potrebno je:
šoljica (za kafu) integralnog okruglog pirinča
1 manji patlidžan
1 šargarepa
1 manji praziluk
kašičica putera
peršunovo lišće
Priprema:
Rastopite puter u šerpici, pa na njemu izdinstajte sitno isečen praziluk (i beli i zeleni deo). Dodajte pola šoljice vode, pa mešajte sve dok praziluk ne postane kašast. Sada dodajte izrendanu šargarepu i nastavite da dinstate. Opran pirinač skuvajte u 3 šoljice osoljene vode. Kuvan pirinač procedite i umešajte u masu od praziluka i šargarepe. Ostavite da se prohladi. Umešajte u masu i sitno isečeno peršunovo lišće (količinu odredite sami). Dok se jelo hladi, zagrejte rernu na 180 stepeni, umiotajte patlidžan u aluminijumsku foliju (prethodno je premažite sa malo ulja), pa ga stavite da se peče desetak minuta. Pečen patlidža otvorite, pa kašičicom izvadite sredinu i umešajte je u masu od pirinča, praziluka i šargarepe. Sve dobro promešajte i bakin pirinač je gotov. Uz ovu kašicu, starijim bebama možete ponuditi i dinstanu pileću džigericu ili belo pileće meso.
[caption id="attachment_111967" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 600 g pilećeg belog mesa 1 glavica crnog...
pročitaj jošPredstavljamo vam šest ukusnih, a jednostavnih recepata za posne kolače koji su idealni za svaku priliku! [caption id="attachment_106945" align=...
pročitaj još[caption id="attachment_112070" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za kore: 10 belanaca 300 g šećera 2...
pročitaj još