12.11.2015 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Punjeni plavi patlidžan

Foto: Dobra Hrana Specijal

Foto: Dobra Hrana Specijal

Sastojci:
4 plava patlidžana
100 g pirinča
1 šargarepa
1/2 manje glavice celera
2 paradajza
100 g šunke
100 g mocarele
2 dl juneće supe
3 kašike ulja
mešavina začina, biber

Priprema:
1. Patlidžane oprati, iseći uzduž na polovine, te izdubiti sredinu. Zatim ga kratko blanširati u slanoj vodi pa izvaditi i ocediti od suvišne tečnosti.
2. Šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende, paradajz, šunku, mocarelu i izvađenu sredinu patlidžana iseći na kockice.
3. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti šargarepu i celer, pa dodati sredinu patlidžana, paradajz i pirinać, te dinstati, uz povremeno dolivanje supe, dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U izdinstanu masu dodati mocarelu i šunku, izmešati i začiniti po ukusu, pa pripremljenom masom puniti udubljenja od patlidžana.
4. Punjeni patlidžan poslagati u nauljenu tepsiju, pa staviti u zagrejanu rernu na 200°C i kratko zapeći.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije