Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
4 plava patlidžana
100 g pirinča
1 šargarepa
1/2 manje glavice celera
2 paradajza
100 g šunke
100 g mocarele
2 dl juneće supe
3 kašike ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Patlidžane oprati, iseći uzduž na polovine, te izdubiti sredinu. Zatim ga kratko blanširati u slanoj vodi pa izvaditi i ocediti od suvišne tečnosti.
2. Šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende, paradajz, šunku, mocarelu i izvađenu sredinu patlidžana iseći na kockice.
3. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti šargarepu i celer, pa dodati sredinu patlidžana, paradajz i pirinać, te dinstati, uz povremeno dolivanje supe, dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U izdinstanu masu dodati mocarelu i šunku, izmešati i začiniti po ukusu, pa pripremljenom masom puniti udubljenja od patlidžana.
4. Punjeni patlidžan poslagati u nauljenu tepsiju, pa staviti u zagrejanu rernu na 200°C i kratko zapeći.
[caption id="attachment_100264" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: – 3 jаjetа – 80 g šećerа – 120 g...
pročitaj jošPotrebno je: pola šolje malina pola šolje kupina pola šolje punomasnog mleka šolja slatke pavlake šolja voćnog jogurta pola šolji...
pročitaj jošZa decu stariju od jedanaest meseci. [caption id="attachment_127366" align="alignnone" width="1466"] Thinkstock[/caption] Potrebno je: 150 ml ...
pročitaj još