09.05.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Rolovana teletina

Foto: HronoKuvar

Foto: HronoKuvar

Sastojci:
1,2 kg teletine od plećke
4-5 češnjeva belog luka
1 vezica peršuna
5 kašika maslinovog ulja
naribana korica pola limuna
1 crvena paprika babura
1 zelena paprika babura
2 lista lovora
biber u zrnu, so

Priprema:
1. Meso razmotati, istanjiti tučkom i očistiti od suvišnih žilica.
2. Beli luk iseckati zajedno s peršunom, dodati ulje, so i naribanu limunovu koru.
3. Ovom mešavinom premazati meso po celoj površini.
4. Crvene paprike iseći na duže tračice i poređati na jedan kraj mesa.
5. Na drugi deo plećke poređati zelene paprike isečene na tračice.
6. Ivice ostaviti prazne kako biste lakše uvili roladu.
7. Rolovano meso uvezati kuhinjskim koncem da fil ne iscuri.
8. Roladu staviti u podmazan pleh, preliti uljem, začiniti i ispeći u rerni.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije