Foto: Mica Kuvarica
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 crvene paprike
600 g paradajza
1 čen belog luka
prstohvat ljute mlevene paprike
4 jajeta
peršunov list
500 g domaćeg hleba
so, biber
Priprema:
1. Zagrejte ulje u tiganju, a zatim dodajte sitno iseckan crni i beli luk. Pržite dok ne postane staklast.
2. Ubacite papriku iseckanu na kockice i dinstajte dok ne omekša.
3. Paradajz nakratko potopite u vrelu vodu, a potom oljuštite i sitno iseckajte.
4. Dodajte ga u tiganj pa dinstajte dok ne ispari suvišna tečnost.
5. Posolite i pobiberite, te pospite ljutom mlevenom paprikom po ukusu.
6. U dobijenom sosu, kašikom napravite četiri udubljenja pa u svako razbijte po jedno jaje.
7. Poklopite i dinstajte dok se jaja ne ispeku.
8. Gotovo jelo pospite iseckanim listom peršuna i poslužite toplo uz prepečen hleb.