Pripremite ovo fino jelo danas za ručak i neće vam biti žao što ste nas poslušali. O tome kako vam se dopalo pišite nam u komentarima!
Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 20 kanelona
– 500 g šampinjona
– 1 dl belog vina
– 1 glavica crnog luka
– 80 g pančete
– 250 g pelata paradajza
– 200 g kačkavalja
– 2 čena belog luka
– 4 dl mleka
– 50 g brašna
– 50 g margarina
– 1 jaje
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk i pančetu iseći na kockice, šampinjone na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Pelat paradajza izgnječiti, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti pančetu, crni i beli luk, a zatim dodati šampinjone pa i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati belo vino, pelat paradajza i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Fil od pečuraka ostaviti da se ohladi pa u njega dodati rendani kačkavalj i promešati.
6. Pripremljenom smesom napuniti kanelone.
7. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti puter te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U prohlađeni sos dodati jaje, začine po ukusu i promešati.
8. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa. Preko njega rasporediti kanelone i preliti ih preostalim bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 *C dok ne porumeni.
Savet plus: Potrebno je napraviti ređi bešamel pošto će se zgusnuti tokom pečenja.
Preporučena salata: svež krastavac
Preporučeno piće: belo vino