LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
4 pileća bataka
2 pakovanja kineske mešavine
ulje
400 g šampinjona
2 kašike susama
1 dl soja sosa
1 kašika paradajz pirea
150 g pirinča
mešavina suvog biljnog začina po ukusu
Priprema:
1. Batake odvojiti od kostiju i kožure, pa iseći na trake. Potom ih preliti soja sosom, dodati paradajz pire i mešavinu suvog biljnog začina po ukusu, te dobro izmešati.
2. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga procediti od suvišne tečnosti. Šampinjone iseći na četvrtine.
3. U vok sipati malo ulja i na visokoj temperaturi propržiti marinirane batake da porumene. Zatim ih ocediti od suvišne masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoću od mesa dodati šampinjone, pa pržiti dok ne ispari tečnost koju ispuste.
5. Zatim dodati kinesku mešavinu i nastaviti s prženjem dok povrće ne omekša. Povremeno promešati.
6. Nakon toga isprženo povrće i šampinjone pomešati s batacima.
7. Pirinač servirati na sredinu tanjira, oko pirinča staviti batake s povrćem, te odozgo posuti susamom.
[caption id="attachment_115358" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za koru: 4 jajeta 100 g šećera 50 g gus...
pročitaj još[caption id="attachment_114435" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: Kore: 6 jaja 6 kašika šećera 6 kašika ...
pročitaj još[caption id="attachment_109932" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana Specijal[/caption] Sastojci: 8 pilećih bataka sa karabatkom 300...
pročitaj još