21.01.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Ukusni pileći ćevapi

Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
100 g mesnate slanine
2 jajeta
100 g prezli
prstohvat sode bikarbone
mešavina začina

Priprema:
1. Crni luk i piletinu iseći na krupnije kocke, pa sjediniti i samleti u supersecku ili mašini za mlevenje mesa.
2. Mesnatu slaninu iseći što sitnije.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu i luk sa slaninom i jajima, dodati sodu bikarbonu i začine po ukusu te dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalu prezlu i mesiti rukom dok se ne dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese oblikovati ćevape. Peći ih na roštilju dok blago ne porumene sa svih strana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije