27.10.2015 Ishrana deteta

Predlog za lagani ručak: Čorba sa brokolijem i piletinom

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
300 g pilećeg belog
mesa
2 glavice crnog
luka
80 g celera
2 šargarepe
1 manji brokoli
1 limun
2 dl pavlake za
kuvanje
1/2 veze peršuna
2 kašike gustina
mešavina začina,
ulje

Priprema:

1. Crni luk, celer i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
2. Pileće belo meso takođe iseći na kockice.
3. Brokoli očistiti od korena i iskidati na manje cvetove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti.
5. Zatim dodati piletinu i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
6. Sipati 2 l vode i ostaviti da proključa. Dodati cvetove brokolija i začine po ukusu pa kuvati da svi sastojci omekšaju.
7. Pred kraj dodati gustin razmućen u malo vode i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
8. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, pavlaku za kuvanje i seckani peršun.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije