Loše navike u ishrani stiču se od malena!
Da bi dete usvojilo zdrave navike u ishrani i zadržalo ih tokom citavog života, potrebno ga je tome uciti od trenutka kada pocne da uzima cvrstu hr...
pročitaj jošSastojci:
4 pileća bataka
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 crvene paprike babure
250 g pelata paradajza
300 g testenine u obliku mašnica
1 kašičica šećera
4 kašike ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Paprike babure očistiti od peteljki i semena pa iseći na kockice, crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Pileće batake propržiti na malo ulja sa svih strana da porumene, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i beli luk, dodati papriku te i nju pržiti dok ne omekša.
4. Zatim dodati seckani pelat paradajza i šećer pa kratko prokuvati. Vratiti batake i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, a povrće ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
[caption id="attachment_118266" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 500 g juneće džigerice (može i svinjska...
pročitaj jošZa mališane od dve do tri godine neophodna je šolja (2,5 dl) iseckanog svežeg povrća dnevno. Ali, ako se radi o zelenom lisnatom povrću, potrebne s...
pročitaj još[caption id="attachment_42773" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 2 pileća bela mesa 200 g mladog sira 3 ja...
pročitaj još