01.11.2015 Ishrana deteta

Predlog za nedeljni ručak: Bataci u saftu

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
4 pileća bataka
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 crvene paprike babure
250 g pelata paradajza
300 g testenine u obliku mašnica
1 kašičica šećera
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

Priprema:
1. Paprike babure očistiti od peteljki i semena pa iseći na kockice, crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Pileće batake propržiti na malo ulja sa svih strana da porumene, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i beli luk, dodati papriku te i nju pržiti dok ne omekša.
4. Zatim dodati seckani pelat paradajza i šećer pa kratko prokuvati. Vratiti batake i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, a povrće ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije