01.11.2015 Zdravlje bebe

Super trikovi: Evo kako smiriti bebu koja plače

Nije lako mladim mamama. Slažete se? Bebice je ponekad tako teško umiriti. Mi vam donosimo nekoliko saveta kako da umirite bebu, da prepoznate zbog čega plače.

Bebe plaču i sa tim se morate pomiriti. Ponekad je to i zbog toga što žele da “pevaju”, da treniraju glasnice. Mada, to možete biti i zato što su gladne, nervozne, spava im se, treba ih presvući, imaju probleme sa probavom, vruće im je ili hladno, trebaju podrignuti, …

Ne postoji neko univerzalno pravilo kako da naterate bebu da prestane da plače. Međutim, možete pokušati da je umirite uz pomoć par trikova i naravno otkrijete koji je razlog plača i nervoze. Tako ćete znati i kako da je lakše umirite.

Prvi koraci
Proverite prvo koji bi mogao biti razlog bebinog plača (glad, hladnoća, probava, …) i te probleme možete rešiti brzo. Ali, šta ako je beban nervozan i jednostavno uznemiren ili ne znate razlog zbog čega plače? Umirite ga sa ovim trikovima dok ne shvatite o čemu se radi ili dok se, u krajnjem slučaju, ne konsultujete sa lekarom.

Naravno, možete pokušati da “zamajavate” bebu uz pomoć igračkica, muzike, pesme, igre, slika, … Ali, to ne pomaže uvek.

Ako beba ima problema sa probavom prebacite je nežno preko ruke i lagano joj masirajte leđa. Možete pokušati da je umirite i tako što je uzmete čvrsto u naručje i držite uz grudi i pokušate se smiriti i lagano disati. Budite uporni.

Usisivač
Bebi su svi zvukovi nakon što dođe na svet neobični i mnogo jasniji, pa i bučniji. To može da je uznemiri. Uključivanje usisivača, ventilatora, fena ili zvukovi kiše i valova (koji proizvode takozvanu belu buku), može ih umiriti. Naime, ti zvuci su najsličniji onima koje je slušala dok je bila u vašem stomačiću.

Vožnja
Uzmite bebu i povedite je u vožnju. Vibracije, pozadinski zvukovi i stalne promene pravca kretanja podsećaju je, takođe, na vreme kada se mirno “baškarila” u vašem trbuhu.

Promena
Bebe ponekad žele malo promene – žele da se druže i sa drugim roditeljem ili možda vašom sestrom, bratom ili majkom. Pustite njima da pokušaju. Takođe, moguće je da ste vi zbog nečeg uznemireni i nervozni i to beba oseća i čini i nju nervoznom i prestrašenom.

Izađite iz kuće
Iako se plašite bebine vriske van kuće, imajte na umu da bi to moglo ustvari da je umiri. Otiđite kod prijatelja, rodbine, kod roditelja. Promena okruženja, novi zvukovi i mirisi mogli bi probuditi bebinu maštu i skrenuti joj pažnju od plača.

Smirenje
Postoje neke dudice za smirenje na tržištu, koje, kada beba cucla ispuštaju umirujuće zvukove, koji podsećaju bebu na vreme kada je rasla u sigurnosti trbuha. Neke majke pokušavaju i na ovaj način da umire svoje mališane.

U videu su umirujući zvukovi bele buke (valovi) uz koje ćete i vi i vaša beba lakše zaspati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije