11.01.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Carski medaljoni

Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
2 srednja svinjska filea
12 većih šampinjona
2 kašike senfa
200 g švapskog sira
4 kisela krastavca
200 g slanine
200 g sira trapista
3 jajeta
2 deblje kifle
biber
so
ulje

Priprema:
1. Svinjske filee iseći na krupnije komade, istanjiti tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i premazati senfom, pa od njih oblikovati medaljone. Ispeći ih u tiganju zajedno sa vrhovima pečuraka.
2. Kifle iseći na parčad pa natopiti umućenim jajima i ispržiti na masnoći.
3. Slaninu i drške šampinjona iseći na kockice i propržiti na malo ulja.
4. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, seckane kisele krastavce, drške šampinjona i slaninu.
5. Na pleh poređati prženice pa ih prekriti medaljonima, naneti pripremljeni fil od sira i preklopiti prženim vrhovima pečuraka. Odgore narendati trapist i staviti u rernu da se zapeče.
6. Gotove medaljone poslužiti uz grilovano povrće po želji.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije