
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
800 g junetine od buta
2 glavice crnog luka
300 g pelata paradajza
1 dl soka od paradajza
3 dl goveđe supe
1 dl crnog vina
400 g spiralne testenine
bosiljak
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije komade, pelat paradajza na kocke, crni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
3. Kada je junetina napola dinstana, dodati pelat i sok od paradajza, crno vino, bosiljak i začine po ukusu. Dinstati dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi se dobila željena gustina.
4. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.
SAVET:
Ukoliko je junetina žilavija, tokom kuvanja dodajte malo sode bikarbone kako bi omekšala.
Jeste li ikada poželeli da malo drugačiji doručak? Banane od kojih nemate vremena da pravite kolač pretvorite u ukusan milkšejk! Imaćete dovoljno e...
pročitaj jošPoslednja istraživanja pokazala su da se sve više dece uzrasta do dve godine hrani nezdravo. Sprečite širenje ove pojave uz pomoć saveta stručnjaka...
pročitaj jošOvo je ukusan ručak za bebu od navršenih osam meseci, koji se daje nakon uvođenja mlečnih proizvoda. [caption id="attachment_102326" align="alig...
pročitaj još